Причина за свалянето на правителството на Кирил Петков не беше нито

...
Причина за свалянето на правителството на Кирил Петков не беше нито
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Дистанцията между ГЕРБ и ПП е преодолима


Причина за свалянето на държавното управление на Кирил Петков не беше нито Северна Македония, нито финансов, стопански колапс. Може би същинското пояснение е в опита да се върнат договарянията с " Газпром ". Това се вижда и сега. Навярно опитът ще е несполучлив, само че той сплоти всички, които желаеха кабинетът " Петков " да падне. Това разяснява пред БНР политологът доцент Даниел Смилов, преподавател и програмен шеф на Центъра за демократични тактики.

По думите му, част от дилемите на политиците е явяването на избори, някои от тях даже съзнателно ги провокират. Ако има изморени от четвърти избор за година и половина – това са гласоподавателите.

Отново вземат участие много партии и обединения (29) и се чака бъдещият парламент да бъде фрагментиран. Според последните изследвания сочат, че най-малко 6 партии са с действителни шансове за влизане в Народното събрание.

" От едната страна са тези, които настояват, че сегашната обстановка е пагубна, ръководството на предходното държавно управление е довело до доста тежки проблеми. В тази категория бих сложил антисистемната партия " Възраждане ", на отрицателна акция залагат от. Виждаме Борисов в относително непознато амплоа – навъсен, недоволстващ, критикуващ непрестанно предходните ръководещи. Очевидно това ще бъде тонът и духът на акцията на ", съобщи доцент Смилов.

По думите му, други партии са по-умерени в рецензиите си. " Демократична България "  и  " "  този път няма по какъв начин да концентрират акцията си единствено с рецензия на модела " Борисов ": " В момента жителите имат съображение да се тормозят от инфлацията, да вземем за пример. От тези политически обединения би трябвало да убедят гласоподавателите, че биха могли да изведат страната от рецесиите ".

Според него макар отварянето на ножицата сред първите партии в последните социологически изследвания, дистанцията сред и втората Политическа партия е преодолима. Българска социалистическа партия е в тежка обстановка. Червените са застрашени да бъдат изпреварени от " Възраждане ". При толкоз действителни политически проблеми, надали ваденето на темата за референдума от ИТН е най-хубавият ход, а по-скоро опит да се завоюват няколко гласа повече за постигане на заветната линия от 4% за влизане в Народното събрание, сподели още доцент Даниел Смилов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР